DISA

Your Choice Why Me (DISA), Reg nr: SE 11138/2016. 

Allmänt

Disa är en härlig hund, nyfiken, social och hänger med på det mesta. Hon tycker verkligen om att träna med sina mattar, idag tränar vi sök, lägger spår, nosework och rallylydnad och än så länge utan några större tävlingsambitioner. Hon har dock vinnit ett par noseworktävlingar! Hon vill gärna vara till lags, är lättlärd och alltid positiv till all form av träning. På de dagliga promenaderna i skogen går hon alltid lös. Hon kan vara lite vaktande på tomten och kan initialt vara något avvaktande mot främmande, men hon älskar sin stora familj.  Hon är van vid barnen som ofta hälsar på och katten här i huset. 
Hon går generellt sätt bra ihop med andra hundar, hon har ett tydligt hundspråk och får ofta hjälpa till med att hålla ordning på de nya hundarna på dagiset där hon är 3 dagar/vecka. Hon har en tydlig av - och på knapp och har inget emot att slappa i soffan efter en dag i sökskogen. Hon är av den lite lugnare typen. 

Hälsa och Mentalitet

HD A
ED 1/0 (det finns inga tecken på armbågsdysplasi enligt nya röntgenplåtar och utlåtande från ortopedisk veterinär, Blå Stjärnans Djursjukhus, Göteborg.  Medicinsk utlåtande finns från 2019).
Ögonlysning utan anmärkning 2020
DNA testad med resultat Clear följande tester:
MDR1 (Multi Drug Resistance), CEA (Collie Eye Anomaly), HC (Hereditary Cataract)
Godkänt doftprov eukalyptus, NW1 och lagerblad, NW2
Godkänd exteriörbedömning
MH med 1 på skott och 3 i hantering