Trädkullen

Valparna

Vide, Hassel, Poppel, Salix och Björk

Den 13 april föddes Disas och Harleys valpar. Det kom 6 st små, 4 hanar och två tikar. Tyvärr klarade sig inte en av de små hanhundarna och dog efter ett halvt dygn. Så sorgligt att följa..

Men vi gläds åt fem stycken pigga och friska valpar som vaggandes kravlar runt i valplådan och söker sin mamma för mat. Hon har gott om mjölk och de växer så det syns varje dag.

En vecka gamla

Valparna har växt enormt mycket, alla har redan dubblat sin födelsevikt. De är bra tjocka nu! Livet i lådan går ut på att äta, sova, kissa och bajsa och däremellan vaggar de omkring med  tunga huvuden.  Disa har börjat gå ur valplådan lite då och då, det blir nog lite väl intensivt emellanåt. Valparna piper och låter i korta stunder, se somnar dom i en hög ovanpå varandra. Dom är verkligen söta och fortfarande så hjälplösa. Ögon och öron är ju stängda..

Och sen växte de upp...

Och flyttade hemifrån...

Att få följa dessa fina små valpar från födseln till flytten hemifrån har innehållit allt mellan glädje, förundran, överraskningar, oro och total utmattning. Det har tagit enormt mycket tid och engagemang men så blev det också, tycker vi, trygga och harmoniska valpar som vid 9 veckors ålder fick flytta till sina nya hem. Vi är så glada och tacksamma över våra härliga valpköpare som tar så väl hand om valparna och vi kommer med glädje att följa dem framöver. 

Vi får se om det ev kommer några halvsyskon nästa vår/sommar....