Poppel

Reg nr SE27530/2021

14/7 Han är nu tingad och väntar på att få komma till sitt nya hem! 


Det här är Poppel som blev kvar hos oss ett litet tag. Han är idag 13 veckor och han är en fantastiskt trygg valp som med jämnmod tar sig an livet med stor nyfikenhet. Han är social, trygg i nya miljöer, nästan rumsren, åker bil utan problem, ensamhetsträningen går bra, koppelträningen lite mindre bra men är påbörjad, duktig på att komma på inkallning och är lätthanterad vid ex kloklippning. Han är van vid barn och katt. Han är faktiskt en helt fantastisk valp!

Anledningen till att han blev kvar hos oss är att vi tyckte att han verkade något mer lågställd än sina syskon, framförallt fram, och att vi ville utreda detta innan vi sålde honom. 

Nu är han undersökt och skiktröntgad och vad vi vet idag är att hans armbågar är helt utan anmärkning, benen kommer att fortsätta att växa och det finns idag inga tecken på sjukdomen short ulna, vilket var främst det som vi ville utesluta. Som det ser ut idag kommer han eventuellt att fortsatt ha lite kortare framben och framförallt kommer höger ben att fortsatt vara lite krokigt. Idag ser vi inga tecken på hälta, han springer, går och leker utan besvär och är inte påverkad av benens utseende. 

Vi väntar svar på DNA test för chondrodystrofi (CDDY/IVDD), som vi tagit för säkerhets skull. Det är extremt ovanligt inom aussie rasen. 

Poppel väger idag ca 12 kg, han kommer förmodligen bli en rejäl aussie storleksmässigt. 

Han säljs något prisreducerad enligt SKK:s köpeavtal med bilaga. Han är inte lämplig till avel. 

Han är:

Registrerad, vetrinärsbesiktigad, (dock har inte testiklarna ramlat på plats än) chippad, vaccinerad 2 gånger, dolda felförsäkrad, fullt försäkrad i If (försäkringen kan överlåtas). Inga som helst problem med aptiten eller magen. 

Du som letar efter en god kompis, en trogen följeslagare och som tycker om att träna hund i ex nosarbete (ex nosework, specialsök) och som kan erbjuda ett stimulerande hundliv till denne charmige kille, är välkommen att höra av dig via mail eller telefon. 

Han är leveransfärdig nu, men ska givetvis veterinärsbesiktigas igen innan han flyttar hemifrån.